Kakao ceremonialne Peru
Data dodania: 21-02-2023
Przejdź do strony głównej
Kakao jest znane i popularne na całym świecie, ale niewielu wie, że jest rośliną duchową, która od około 3000 lat jest czczona i uważana przez Majów i Azteków za roślinę-nauczyciela, duchowego przewodnika. Faktem jest natomiast, że naturalne kakao nieodtłuszczone posiada najwięcej właściwości odżywczych
Kakao jest znane i popularne na całym świecie, ale niewielu wie, że jest rośliną duchową, która od około 3000 lat jest czczona i uważana przez Majów i Azteków za roślinę-nauczyciela, duchowego przewodnika.
Faktem jest natomiast, że naturalne kakao nieodtłuszczone posiada najwięcej właściwości odżywczych i niewiele wspólnego ma z kakaowym, odtłuszczonym proszkiem, który możemy kupić w sklepie.
Nasz pasta bogata jest w żelazo, cynk, magnez i potas dzięki czemu zachowuje wysoką wartość odżywczą.
Zawiera przeciwutleniacze, zwiększa koncentrację, delikatnie pobudza i poprawia nastrój.
Do kakao możemy dodać wszelkie przyprawy takie jak chili, wanilia, cynamon, kardamon, a nawet miód.
Zmieszać z gorącą wodą lub mlekiem, nie gotować a najlepiej użyć blender.
Faktem jest natomiast, że naturalne kakao nieodtłuszczone posiada najwięcej właściwości odżywczych i niewiele wspólnego ma z kakaowym, odtłuszczonym proszkiem, który możemy kupić w sklepie.
Nasz pasta bogata jest w żelazo, cynk, magnez i potas dzięki czemu zachowuje wysoką wartość odżywczą.
Zawiera przeciwutleniacze, zwiększa koncentrację, delikatnie pobudza i poprawia nastrój.
Do kakao możemy dodać wszelkie przyprawy takie jak chili, wanilia, cynamon, kardamon, a nawet miód.
Zmieszać z gorącą wodą lub mlekiem, nie gotować a najlepiej użyć blender.
Przejdź do strony głównej